dzwięk podobny do huczenia łożysk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Tempe
    Drive
    • 2005
    • 76

jak przy zapalonym silniku korek się otwiera musi buchac to znaczy że jest dobre ciśnienie silnika (spręzanie). Jak pójdziesz na giełde samochodową to tak sprawdzają często auto ci co je kupują.
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

no własnie....od pewnego czasu słychac taki dzwiek jak by przednie łozyska sie posypały tudziez maiłbym mocno wyząbkowane opony...tylko ze dzwiek ten wystepuje tylko przy przyspieszaniu/hamowaniu silnikiem. Jest praktycznie na kazdym biegu( no moze na 1 go słabiej słychać a czasami wogule) i słychac go raczej przy łagodnym wkręcaniu na obroty. Zanika po wcisnięciu pedału sprzęgła, jezeli wyrzucę na luz i puszczę sprzęgło i następnie przegazuję delikatnie tez to słychac tylko tak jakby słabiej...więc łożyska/opony odpadają :?
    Machanik jak zwykle nic nie słyszy i twierdzi ze sie czepiam :lol: .......aha jedyny element jaki mam kiepski to dwumasa.....czasami stuka i telepie sie na wolnych, czasem szarpnie.....ale czy ono tez moze hałasować w trakcie jazdy ze stałą prędkoscią?..i skad ten dzwięk jakby zwalonego łozyska?

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

jaki masz silnik nie napisałeś a może to cos pomoże kolegom z forum
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• EŁ
        L&K
        • 2004
        • 1168
        • Octavia III (5E3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

1.8T

Komentarz

• RomanS
          Elegance
          • 2004
          • 804

Jeżeli zanika po wciśnięciu sprzęgła to skrzynia biegów/mechanizm różnicowy

Od jakiegoś czasu też mam nieciekawy odgłos, tyle, że tylko i wyłącznie na 1 biegu w czasie jazdy, bardziej wyraźny przy przyspieszaniu - podejrzewam łożysko pod kołem 1 biegu. Wiem , że dopóki nie zajrzę to będę tylko podejrzewał, z Tobą pewnie będzie tak samo, tzn. dopóki nie zajrzysz.....

Co do koła dwumasowego, to nie mam jeszcze doświadczeń własnych, więc Ci nie pomogę niestety. :wink:
          Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

Obyście niemieli tego co miałem ja w swojej skrzyni czyli urywa się nit w środku skrzyni i robi spustoszenie Było na forum . Pozdrawiam i życze Powodzenia aby to była tylko jakas pierdoła.
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...